col-12 col-sm-4 text-center align-self-center

Hoe uw reukzin de perceptie van kwaliteit kan veranderen?

 
 
 
 

Van al onze zintuigen wordt geur vaak het meest onderschat, maar toch heeft het een enorme invloed op hoe we de wereld om ons heen zien. De juiste geur kan een anders gewone ruimte innemen en deze verheffen tot een ruimte die als luxueus en hoogwaardig wordt ervaren. Ook kan de verkeerde geur direct een slechte indruk maken en uw klanten uw bedrijf laten verlaten voordat ze zelfs maar de kans hebben om een aankoop te doen. Het gebruik van omgevingsgeuren in de winkelruimte is een cruciaal element dat veel bedrijven gebruiken als een manier om concurrerend te blijven in een moordende wereld waar ze voortdurend worden uitgedaagd door online verkoop.

Hoe gebruiken bedrijven geuren om hun omzet te verhogen?

Onze reukzin is intrinsiek verbonden met het geheugen en de emotie. Wanneer we een geur ruiken, loopt deze door ons reukorgaan. Dit systeem is verbonden met zowel de amygdala, die helpt om de emotie te verwerken, als de hippocampus, die helpt om korte-termijn herinneringen om te zetten in lange-termijn herinneringen. Daarom kunnen geuren uit onze kindertijd zulke sterke gevoelens oproepen, zelfs tientallen jaren nadat ze voor het laatst werden ervaren. Geurmarketing wordt al lange tijd gebruikt om die gevoelens te benutten, en daarom stellen veel makelaars voor om uw huis te vullen met warme en uitnodigende geuren voor open huizen; het is een makkelijke en effectieve manier om een gevoel van welkom en comfort te creëren voor een potentiële koper, omdat het hen onbewust aan de woning uit hun kindertijd doet denken.

 

Geuren komen in veel verschillende branches voor, waaronder hotels, zorginstellingen en zelfs luchtvaartmaatschappijen. Als hun klanten deze geuren ruiken, creëren ze een subtiele link naar hun merk. Vanaf dat moment gaan kopers altijd bepaalde emoties associëren met die bedrijven, waardoor het merk wordt versterkt en de bekendheid en loyaliteit wordt vergroot. En het enige wat nodig is, is het kiezen van de juiste geur.

Hoe kan professioneel scenting mijn bedrijf helpen?

Denk aan alle inspanningen die u gedaan heeft om ervoor te zorgen dat uw klanten een positieve ervaring hebben in uw bedrijf of showroom. U hebt in het oog springende displays gemaakt die hen lokken tot interactie met uw producten en het doen van een aankoop. U hebt muziek geselecteerd die hen alert en geëngageerd houdt. Misschien heeft u zelfs verfrissingen of drankjes beschikbaar gesteld om hen aan te moedigen meer tijd te besteden aan het verkennen van alles wat u te bieden heeft.

 

Een belangrijk aspect dat veel bedrijven vergeten is geur. Door gebruik te maken van omgevingsgeuren kunnen aankopen tot 60% worden verhoogd, waarbij de gemiddelde klant 3% tot 23% meer uitgeeft dan anders het geval zou zijn geweest. Op dezelfde manier hebben studies aangetoond dat veel klanten langer in een bedrijf blijven, terwijl ze tegelijkertijd onderschatten hoe lang ze al aan het winkelen zijn. Simpel gezegd kan het selecteren van de juiste geur voor uw bedrijf een directe impact hebben op uw bedrijfsresultaat. Niet alleen heeft u meer kans om uw omzet te verhogen op dit moment, maar u cultiveert ook een rijke ervaring die ervoor zorgt dat uw klanten terugkomen voor meer.

Wat voor soort geur maakt dat mensen meer kopen?

Er is veel onderzoek gedaan naar hoe geuren je emoties en je gedrag kunnen veranderen. Onderzoekers hebben ontdekt dat warme geuren, zoals amber en vanille, niet alleen klanten beïnvloeden om langer te blijven, maar ze kunnen uw producten duurder en van hoge kwaliteit laten lijken. Bij het gebruik van professionele geuren zijn klanten bereid om 10% tot 15% meer te betalen voor een product dan in een winkel zonder geuren. Niet alleen dat, maar omdat warme geuren zo’n sterk gevoel van gezelligheid creëren, kunnen ze zelfs uw perceptie beïnvloeden van hoe druk het in een winkel lijkt te zijn. Als klanten het gevoel hebben dat ze om ruimte moeten vechten, zullen ze proberen dit gevoel te compenseren door luxe producten te kopen om hen een gevoel van macht te geven. Dit is een krachtige tactiek die elk bedrijf kan toepassen om directe invloed te hebben op het gedrag van hun klanten.

 

Er zijn zoveel voordelen aan het ontwikkelen van een op maat gemaakt geurmarketingprogramma voor uw bedrijf. Het voegt nog een aspect toe aan de totale winkelervaring die zal resoneren met uw klanten op een diep emotioneel niveau. Een voordeel wat moeilijk haalbaar zal zijn met een andere verkooptactiek. Het zal uw winkelruimte vergroten zodat deze weelderig aandoet, wat zal helpen om uw merk te versterken als een merk dat wordt geassocieerd met kwaliteit. Klanten zullen in de verleiding komen om langer te blijven en meer uit te geven, en de omgevingsgeur van uw bedrijf in hun langetermijngeheugen op te slaan. Dit alles leidt tot een hogere omzet en verdere aankopen voor de komende jaren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief,
en blijf op de hoogte van alles!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief,<br> en blijf op de hoogte van alles!