col-12 col-sm-4 text-center align-self-center

Wat zit er in een geur? Wat dacht je van Happy Shoppers?

 
 
 
 

Denk aan de laatste keer dat je een winkel binnenliep. Herinner je je de geur die door de lucht zweefde? Misschien herinnert u zich dat detail niet, maar misschien bent u teruggegaan naar buiten met meer producten dan u van plan was te kopen, simpelweg omdat de winkeleigenaar een effectieve marketingstrategie gebruikte: omgevingsgeur.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat mensen die zich in een uitnodigende winkelruimte bevinden en een aantrekkelijke geur ruiken (zoals kaneel of vanille), meer tijd doorbrengen op die plek. Ze geven ook meer geld uit, en dat is geweldig nieuws voor uw kassa.

Wetenschappers en onderzoekers leren elke dag meer over hoe de emoties en het gedrag van mensen worden beïnvloed door geuren. In 2004 wonnen de Amerikaanse wetenschappers Richard Axel en Linda Buck de Nobelprijs voor hun onderzoek naar de reukzin van mensen en hoe geuren door ons op moleculair niveau worden verwerkt. Ze concludeerden dat ons vermogen om te ruiken van invloed is op onze kwaliteit van leven.

Maar niet zomaar een omgevingsgeur zal klanten aansporen om zich gelukkiger te voelen en meer te kopen. Eenvoudige aroma’s zijn succesvoller in het subtiel promoten van uitgaven dan complexe geuren. Een studie van 2012, uitgevoerd door zowel de Washington State University als de Universiteit van St. Gallen (in Zwitserland), analyseerde het gedrag van 400 klanten van een woondecoratiewinkel over een periode van 18 dagen. Klanten werden onbewust onderworpen aan een van de drie geurscenario’s van de omgeving: geen geur, een eenvoudige geur (sinaasappel) en een complexe geur (een mix van sinaasappel, basilicum en groene thee). Wetenschappers hielden vervolgens de winkelgewoonten van die mensen bij.

 

Volgens de studie die in het Journal of Retailing werd gepubliceerd, zorgden eenvoudige geuren in de lucht ervoor dat het winkelend publiek zich goed voelde, maar complexe, wat scherpere geuren leidden tot meer afleiding. De shoppers die de eenvoudige sinaasappelgeur roken, gaven gemiddeld ongeveer 20% meer uit dan degenen die de meer complexe geur of helemaal geen geur inademden. Dit is een nuttig onderzoek voor winkeliers die op zoek zijn naar manieren om klanten te inspireren om meer te kopen.

Geuren, emoties en uitgaven

We weten dat geuren onbewuste, emotionele reacties teweegbrengen en we hebben de neiging om te kopen met ons hart in plaats van met ons hoofd. Winkelen is wat veel mensen gelukkig maakt – het is onze “winkeltherapie”. Het aanboren van die emoties door middel van omgevingsgeuren kan mensen aanmoedigen om zich positiever te voelen ten opzichte van uw winkelruimte en de kwaliteit van de artikelen in die ruimte.

 

Een onderzoek naar omgevingsgeuren richtte zich op ruimtelijke percepties – hoe klanten de ruimte om hen heen in een winkel of bedrijf ervaren, afhankelijk van het soort geur in die omgeving. Het onderzoek, genaamd “The Cool Scent of Power: Effects of Ambient Scent on Consumer Preferences and Choice Behavior”, is gedetailleerd in het Journal of Marketing, een wetenschappelijk tijdschrift van peer-reviewed marktonderzoek gepubliceerd door de American Marketing Association.

 

Onderzoekers registreerden de resultaten van zowel laboratorium- als winkelgebaseerde experimenten, en concludeerden dat wanneer mensen zich in een omgeving bevinden die wordt beschouwd als “warme geuren” zoals kaneel of vanille, ze meer geld uitgeven dan wanneer ze zich in omgevingen bevinden met “koele geuren” zoals pepermunt.

 

Interessant is dat deze studie ook aantoonde dat “warme omgevingsgeuren” ertoe leiden dat mensen ervaren dat de ruimte om hen heen drukker is. Dit gevoel van een meer “sociaal dichte” sfeer maakt dat mensen meer producten willen kopen. Mensen hebben de neiging om zich minder machtig te voelen in een menigte, en ze willen dat gevoel van macht terugwinnen door artikelen te kopen.

Welke geur is perfect voor uw bedrijf?

Door middel van studies als deze, zijn onderzoekers beter in staat om geuren te categoriseren op basis van hoe ze emoties kunnen oproepen zoals verkwikt, nostalgisch, romantisch, ontspannen of zelfverzekerd.

 

Zo zijn bijvoorbeeld citrus, basilicum, lavendel en kaneel geuren ontspannend, terwijl rozemarijn, tijm en pepermunt verkwikkend zijn. Een rozengeur past bij geluk en positieve emoties, terwijl kardemom, zoethout, chocolade en gember romantische emoties oproepen. Fruitgeuren zorgen voor een vrolijk, zomers gevoel, en geuren van katoen en linnen helpen het winkelend publiek zich schoon en lenteachtig te voelen. Leder roept een gevoel van weelde op en helpt de consument zich te identificeren met het kopen van een luxe artikel, terwijl hout gedachten aan de aarde en vaste waarden in producten oproept.

 

Ook ondernemers kunnen de kracht van omgevingsgeuren benutten om de sensatie van een grotere winkelruimte te creëren – of een gezelligere. Lichte, luchtige geuren zoals groene appel, citrus of komkommer kunnen uw ruimte groter doen aanvoelen, terwijl houtachtige, zoete of kruidige geuren een ruimte kleiner en intiemer doen aanvoelen.

 

Kennis van en onderzoek naar omgevingsgeur zijn krachtige hulpmiddelen om ondernemers te helpen hun eigen geurmarketingstrategie op maat te maken om aan hun eigen specifieke behoeften te voldoen, en om een meer comfortabele, productieve winkelervaring te creëren. De specifieke geur – warm of koel, eenvoudig of complex, levendig of kalmerend – die u in uw bedrijfsruimte verspreidt, kan uw klanten inspireren om zich gelukkiger en positiever te voelen.

 

Vertrouw op de expertise van SCENT::LINQ om u te helpen de perfecte geur te vinden die de emoties van uw klanten aanspreekt en bij hen een boeiende eerste indruk van uw bedrijf en haar producten achterlaat, wat resulteert in een hogere omzet. Al onze formuleringen voldoen aan en overtreffen de wettelijke eisen (vooral in de EU en de VS) en de veiligheid van geuren.

 

SCENT::LINQ is een van de toonaangevende geurbedrijven in de wereld met topkwaliteit geurontwerpen, die op deskundige wijze full-service geuroplossingen voor u levert. Neem contact met ons op om uw geurmarketingreis te beginnen, die echte verbinding te maken en de perfecte geur te optimaliseren om uw binnenruimtes te verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief,
en blijf op de hoogte van alles!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief,<br> en blijf op de hoogte van alles!